Group 21 Created with Sketch.

Het is mijn observatie dat mensen net zo gelukkig zijn,
als hun gedachten zijn.
(Abraham Lincoln)

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Cognitieve technieken

Als je altijd denkt wat je altijd gedacht hebt,
Doe je wat je altijd gedaan hebt
En krijg je wat je altijd gekregen hebt.

Het unieke aan de mens is dat we kunnen creëerden. Creëren begint met een gedachte waarmee we in staat zijn om de mooiste dingen te laten ontstaan. Maar we gebruiken deze creërende kracht helaas ook om minder mooie of fijne situaties te creëren. Wanneer jij in een situatie zit waar je problemen hebt, dan hebben jouw gedachte daar een groet invloed op.

Wanneer je werkt met cognitieve technieken dan gaan we onderzoeken welke gedachten het sterkst aanwezig zijn en wat de invloed van gedachten is. Vaak moeten we dan een stukje terug in de tijd om te onderzoeken welke overtuigingen jij als kind hebt aangenomen en hoe deze vandaag de dag van invloed zijn op jouw gedrag. Wanneer je dit helder hebt, kun je in het hier en nu keuzes maken welke gedachte je leidend wilt laten zijn.

Hoewel de cognitieve methoden gericht zijn op de gedachten en overtuigingen, werken we ook met het gevoel en emoties. Een gedachte roept een reactie in je lichaam op. Een overtuiging kan gebaseerd zijn op een oude pijn. Het is belangrijk om deze gevoelens te kennen en erkennen om te begrijpen wat de invloed van de emotie op de overtuiging is en omgekeerd.

Cognitieve methoden waar we mee werken zijn:

  • PRI – Past reality integration
  • TA – Transactionele analyse
  • Vier assen van verandering
  • Meta coaching

Past deze manier van begeleiden bij jou? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen