Group 21 Created with Sketch.

Terugkeer naar eigenliefde

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Therapie

Bij de therapie kijken we naar het ontstaan van het probleem in het verleden en hoe zich dit genesteld heeft in je gedachten, gevoel en je lichaam.

Anders dan bij coaching gaat het bij therapie vaak om gebeurtenissen die je hebt meegemaakt die zo veel impact hebben gehad, dat je hier nog steeds last van hebt. Door die gebeurtenis ben je gedrag gaan laten zien wat wij overlevingsgedrag noemen. Dat heeft jou waarschijnlijk goed geholpen om met de situatie om te gaan. Maar dit gedrag zorgt ook voor problemen als je het in situaties toepast waar dit niet nodig is. Omdat dit eigenlijk altijd onbewust gebeurt, is het goed om hier samen met een therapeut naar te kijken.

Er zijn verschillende technieken om helder te krijgen welke overlevingsgedragingen jij gebruikt en die jou helpen om dit los te laten. Hoewel er niets meer gedaan kan worden aan de situatie die jij hebt meegemaakt, het verleden is immers geweest, kunnen we wel werken aan de invloed die het nu nog heeft op jouw gedrag, gedachten, lichaam, gevoel en levensgeluk.

Waar wij goede ervaringen mee hebben is het combineren van verschillende werkwijzen volledig afgestemd op jouw behoeften. Dat wil zeggen dat we werken vanuit kennis/bewustwording, door te voelen en ervaren en lichamelijk. Alle werkwijzen worden ondersteund van therapeutische kennis en ervaring.

Het ervaringsgericht werken kan met paarden en honden, lichaamsgericht en systemisch wat zorgt voor een veilige omgeving waar je (weer) verbinding kunt maken met jouw lichaam en of verdrongen pijn. Dit begeleiden we vanuit cognitieve therapieën en vullen we aan met technieken gericht op trauma. Denk aan EMDR, Integratieve trauma, therapie, Rouw en verliesverwerking of Past reality integration.

Het belangrijkste is dat jij bij de begeleiding altijd centraal staat. We zetten de technieken in die jou het beste kunnen helpen. Dit is dus altijd maatwerk en zal steeds opnieuw bekeken worden afhankelijk waar je in het proces zit en hoe je het verwerkt.

wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen, neem gerust vrijblijvend contact op.

Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen