Group 21 Created with Sketch.

Je mag elke dag opnieuw beginnen, maar je geboortedag was de eerste

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Masterclass Het geboorteverhaal

De invloed van conceptie en geboorte op gedrag.
Soms kun je gedrag niet meer begrijpen, omdat het gedrag zich ontwikkeld heeft op basis van ervaringen ver voordat het cognitieve vermogen ontwikkeld was. De ervaringen zijn opgeslagen in het lichaam en hebben nog elke dag invloed hebben op het gedrag. Deze ervaringen kunnen al tijdens de geboorte ontstaan zijn, gedurende de zwangerschap of zelfs tijdens de conceptie.

Wanneer je inzicht hebt in het geboorteverhaal, kan het ineens heel logisch zijn waarom een kind of een volwassene doet wat hij doet. In deze tweedaagse masterclass leer hoe de conceptie, zwangerschap en geboorte van invloed is op huidige gedrag.

Het is van invloed of iemand zelf zijn geboorte in gang kon zetten of dat het voor hem bepaald werd. Of iemand zelf de weg door het geboortekanaal naar buiten kon vinden of dat hij ineens uit zijn warme holletje de grote wereld in getild werd. Of dat de navelstreng om een nek zat of niet. Of dat er iets op je hoofd zat waaraan werd getrokken of niet … En het maakt verschil of iemand na zijn geboorte direct bij zijn moeder kon zijn of in een couveuse moest liggen. Was hij welkom voelde, moesten er medische handelingen verricht moesten worden.  Allemaal voorbeelden van ervaringen die in een lichaam opgeslagen zijn en een blauwdruk vormen voor wie iemand is hoe hij zich gedraagt en zijn leven ervaart.

Je leert in deze masterclass hoe je het geboorteverhaal van je cliënt in beeld brengt, hoe je zicht krijgt op de invloed van dit verhaal en hoe je jouw cliënt verder kunt begeleiden.  Dit doen we jou kennis en ervaring over te dragen over:

  • De ontwikkeling van de mens vanuit de pre- en perinatale psychologie
  • Het ontstaan van geboortepatronen; gedragspatronen in het nu die je leert herleiden naar levenservaringen vanaf het prilste begin.
  • Hechting en gedrag.
  • Het ontdekken van (basis)behoeften als manier om te helen.
  • En je leert cliënten begeleiden vanuit het verhaal van hun oorsprong.

De inhoud van deze masterclass is gebaseerd op 30 jaar aan wetenschappelijk onderzoek. Door deze kennis en ervaringen leer je gedragspatronen doorgronden en krijg je de tools om essentiële stappen te zetten die leiden tot verandering.

Na deze 2 daagse masterclass:

  • Heb jij de kennis, inspiratie en ervaring opgedaan om vanuit de essentie/oorsprong van het leven, jouw vak als coach verder vorm te geven.
  • Ben je in staat om de cliënt in zijn/haar héle verhaal te zien en te begeleiden.
  • Heb je de beschikking over praktische tools om in je praktijk te werken vanuit het oorsprong- of geboorteverhaal van je cliënt.
  • En je hebt inzicht in je eigen persoonlijke verhaal, waardoor je je als professional nog verder kunt ontwikkelen.
Data 14 en 15 mei 2020
Tijden 9.30 - 16.30 uur
Locatie Zwolle
Prijs 425 euro
Docente Tineke van der Wetering
Fill 1 Copy

Masterclass Het geboorteverhaal

Wanneer je inzicht hebt in het geboorteverhaal, kan het ineens heel logisch zijn waarom een kind of een volwassene doet...

Meer weten!
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen