Group 21 Created with Sketch.

Inspiratie van een schrijver

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Het verhaal van het potlood

Door Paulo Coelho

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven is. Op een gegeven moment vraagt hij: Oma schrijf je een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt?

Of schrijf je een verhaaltje over mij?

Oma stopte met haar brief, glimlachte en zei: ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan de woordjes die ik schrijf, is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later, als je groot bent, net zoals dit potlood wordt.

Het jongetje keek nieuwsgierig naar het potlood, maar kon er niets aan ontdekken.

‘Het is toch gewoon een potlood?’

Het is maar hoe je ernaar kijkt. Het potlood heeft vijf bijzondere dingen die jou- Je moet ze wel onthouden- tot iemand zullen maken die altijd in vrede zal leven met de wereld:

Ten eerste: Je zult misschien grootse daden verrichten, maar je mag nooit vergeten dat er een hand is die jou leidt, dit is de Goddelijke leiding die jou leidt zodat je je eigen weg kan gaan.

Ten tweede: Af en toe moet je stoppen met schrijven, om de punt te slijpen. Daardoor heeft het potlood een beetje pijn, maar het wordt er scherper van. Dus je moet wat pijn kunnen verdragen, het maakt je tot een beter mens.

Ten derde: Als je met een potlood schrijft, kun je altijd uitgummen wat je fout schreef. De les is dat corrigeren wat we gedaan hebben niet slecht is, maar belangrijk om rechtvaardig door het leven te gaan.

Ten vierde: het belangrijkste van het potlood is niet de houten buitenkant, maar het grafiet dat erin zit. Dus, wees steeds bezorgd om wat erbinnen in je gebeurt.

Ten slotte, het vijfde wat een potlood bijzonder maakt: hij laat altijd een spoor achter. Besef goed dat alles wat je in je leven doet, sporen zal achterlaten en probeer je daar voortdurend van bewust te zijn.

Paulo Coelho

Fill 1 Copy

Fill 1 Wat als je kinderen zelfstandig zijn? 

28 jun 2021

De liefde van een moeder kent onbegrensde mogelijkheden. Maar wat als je je werk als...

Lees verder!

Fill 1 Lichamelijk ongemak als signaal van de ziel

28 jun 2021

Alles is energie De wetenschap geeft aan dat het universum door een gigantische explosie is...

Lees verder!
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen