Group 21 Created with Sketch.

Hoeveel toepassingen kun jij in drie minuten bedenken voor een papieren bekertje?

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Hoe creatief ben jij als ondernemer?

Als je een eigen bedrijf hebt en veel alleen werkt, valt het niet altijd mee om creatief te blijven. Zeker nu door Corona veel coaches minder collega’s zien, moet je de inspiratie uit jezelf halen. Uit de eerste onderzoeken blijkt al dat veel mensen het vermoeiend en zwaar vinden om zo veel thuis en afgesloten van collega’s te werken.

Hoeveel toepassingen kun jij in drie minuten bedenken voor een papieren bekertje?

Wat is creativiteit

De meeste mensen hebben wel een idee bij creativiteit. Echter verschillende meningen over wat creativiteit is nogal eens. Vandaar dat we hier de definitie gebruiken waarbij creativiteit de productie is van originele en bruikbare ideeën. Creativiteit heeft dus ook een functioneel aspect; het moet bruikbaar zijn. Originaliteit is het ongewone en het vernieuwende aan het idee.

Waarom zou je creatief willen zijn?

Creativiteit als ondernemer en als coach is belangrijk om je bedrijf draaiende te houden. We hebben de afgelopen periode al gemerkt dat als de omstandigheden veranderen, je creatief moet zijn om als coach/ondernemer toch je boterham te verdienen. Veel mensen hebben de massa gevolgd en zijn online producten of diensten gaan aanbieden. Anderen hebben hun sessies gedeeltelijk of zelfs helemaal gestopt. Weer andere ondernemers gooiden het over een andere boeg en hebben een volledig nieuw product aan hun bedrijf toegevoegd passend bij hun kwaliteiten. Wat heb jij gedaan? Om niet op te gaan in de massa van coaches die grotendeels hetzelfde aanbieden en het onderscheid uitsluitend zit in de persoonlijke kwaliteiten van de coach, is creativiteit belangrijk.

Hoe word je creatief?

Je kunt je eigen creativiteit stimuleren. Vaak wordt er gedacht dat rust bijdraagt aan creatief zijn. Echter blijkt uit onderzoeken dat een creatieve mind krijgen ook training en inspanning vergt. Eén van de manieren om je brein te trainen anders te gaan denken, is bijvoorbeeld door binnen 3 minuten zo veel mogelijk alternatieve toepassingen te bedenken voor een alledaags product. Neem bijvoorbeeld een paperclip, baksteen of een papieren bekertje.  Onderzoek gedaan bij de universiteit in leiden liet zien dat studenten die hier mee oefenden, daarna aanzienlijk meer originele ideeën konden bedenken.

Kortom heb jij een momentje rust, word creatief!

Fill 1 Copy

Fill 1 Wat als je kinderen zelfstandig zijn? 

28 jun 2021

De liefde van een moeder kent onbegrensde mogelijkheden. Maar wat als je je werk als...

Lees verder!

Fill 1 Lichamelijk ongemak als signaal van de ziel

28 jun 2021

Alles is energie De wetenschap geeft aan dat het universum door een gigantische explosie is...

Lees verder!
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen