Group 21 Created with Sketch.

What a beautiful world it would be if people had hearts like dogs and horses

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Paarden en honden hebben geen 1,5 meter plicht

In deze tijd merk je bij organisaties dat er na alle veranderingen voorzichtig weer vooruit gekeken wordt naar een tijd waarin men nadenkt over de versoepeling van de Coronamaatregelen en de wijze waarop je hier als organisatie mee om kan gaan.

Veel mensen hebben de afgelopen maanden thuis gezeten of vanuit huis gewerkt. De mensen die werken in de cruciale beroepen mogen of moeten zelfs doorwerken, ondanks het risico en de angst soms. Het is juist de angst en de zorgen waar mensen nu al langere tijd mee rondlopen die zichtbaar beginnen te worden en tot problemen kunnen leiden. Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken gehad met angst, het onvoorspelbare, onzichtbare, onwetende virus met wereldwijde impact. Mensen hebben hun baan verloren, zijn zelf ziek geweest, mensen in hun directe omgeving die ziek waren of hebben iemand verloren aan het virus. Kortom iedereen heeft een eigen ‘corona-verhaal’. De verwerking van wat deze periode met je doet of heeft gedaan, is bij velen begonnen.

Hulp bij verwerken op 1,5 meter of juist door aanraking?

In deze 1,5 meter afstand maatschappij merk je hoe moeilijk het soms is, hoe ‘gewoon’ het is om een arm om iemand heen te willen slaan wanneer je tranen ziet. Een schouderklopje te willen geven ter aanmoediging of een dikke knuffel te willen geven wanneer je voelt dat iemand dat even nodig heeft. Het is voor zowel de coaches als de cliënten onnatuurlijk en ongemakkelijk dat deze ‘natuurlijke manier’ van met elkaar omgaan nu niet mag. Het voelt onvolledig, afstandelijk.

Daarom zijn we blij dat we kunnen coachen met paarden en honden. Waar wij als coaches afstand moeten bewaren, hoeven de dieren dat niet. En mogen de paarden en honden de troost, het duwtje in de rug en het lichamelijk contact bieden aan de mensen die het zo hard kunnen gebruiken in deze tijd.

 

Fill 1 Copy

Fill 1 Nieuwe Corona proof opleiding coachen met paarden

02 dec 2020

Vanaf februari werken we in groepjes met max. drie personen en wordt de theorie voor...

Lees verder!

Fill 1 Wat is jouw leervraag voor de NWBK op 2 okt?

26 aug 2020

Hoewel we elkaar graag live zouden zien, is het hoogstwaarschijnlijk een online bijeenkomst. Het programma...

Lees verder!
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen