Group 21 Created with Sketch.

Teams trainen

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Teams laten ervaren waar hun probleem en hun kracht zit

Wanneer een team ergens aan wil werken of iets wil verbeteren is een ervaringsgerichte methode erg effectief! Een team is een samenstelling van meerdere individuen en wij als mensen zijn “groepsdieren”. Dit betekent dat we als individu een plek in de groep gaan zoeken waar we ons prettig bij voelen. Deze plek is onbewust eigenlijk altijd gebaseerd op eigen systemen die we uit ons gezin van herkomst hebben meegenomen. Deze plek in het team is helaas niet altijd de plek om een optimale samenwerking te realiseren. Wanneer samenwerken niet iets vanzelfsprekends is, kan een team hier hulp bij gebruiken.

Een team is altijd in ontwikkeling. Los van de persoonlijke individuele ontwikkeling – die van invloed kan zijn op het team – ontwikkelt de groep ook. Om deze ontwikkeling als coach te bevorderen of in sommige gevallen een beetje bij te schaven, is ‘aan de slag zijn’ met elkaar heel effectief. Doordat een team iets gaat ‘doen’ worden de onderlinge verhoudingen, de verbanden en de mate van ontwikkeling als team zichtbaar, voelbaar en tastbaar! Door te ‘doen’ ontstaan er hier-en-nu gevoelens en emoties bij mensen.

De begeleiding die een trainer geeft hierbij kan een groot verschil maken in hetgeen een team leert van dit samen doen. Ze kunnen met z’n allen een vlot bouwen of ze leren om écht als team samen te werken; te leren van elkaar, te leren over hun individuele rol in het team en bewust te worden wat er op dat moment nodig is om effectief samen te werken.

Jij als begeleider observeert een team terwijl zij hun samenwerking ervaren (met actieve werkvormen, door te werken met paarden, honden of in de natuur). Jij weet vanuit je kennis welke stappen een team in hun moeten doorlopen om te komen tot een effectieve samenwerking. In je observatie kun je vragen stellen en lichamelijke en emotionele reacties begeleiden, wat ervoor zorgt dat teamleden niet alleen reflecteren op hun eigen handelen, maar ook kunnen voelen en begrijpen waarom iets wel of niet werkt voor hen.

Een team is succesvol wanneer iedereen vanuit zijn eigen authentieke zelf (inclusief eventuele onzekerheden, leeruitdagingen en kwaliteiten) gezien wordt en onderdeel mag zijn van de groep. En vanuit deze authenticiteit zijn of haar bijdrage mag leveren vanuit eigen kwaliteiten.

Wanneer je als coach een team kunt laten beleven wat er mogelijk wordt wanneer je als team stappen zet in de ontwikkeling, dan creëer je onuitwisbare ervaringen die nog lang worden meegenomen in het leerproces.

Fill 1 Copy

Fill 1 Wat als je kinderen zelfstandig zijn? 

28 jun 2021

De liefde van een moeder kent onbegrensde mogelijkheden. Maar wat als je je werk als...

Lees verder!

Fill 1 Lichamelijk ongemak als signaal van de ziel

28 jun 2021

Alles is energie De wetenschap geeft aan dat het universum door een gigantische explosie is...

Lees verder!
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen