Group 21 Created with Sketch.

Kinderen leren door zien en doen!

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

2BE Horse Experience Kindercoach

Werken met natuurlijk gedrag van paarden in de begeleiding van kinderen, aangevuld met het sensomotorisch werken volgens de Horse Boy methode. D

Het begeleiden van kinderen is dankbaar werk. Als coach of therapeut kun je een verschil maken voor de rest van hun leven. Het is inzetten van paarden bij deze begeleiding is een aanvulling waarvan de waarde amper in woorden uit te drukken is.  Paarden helpen kinderen bij ervaren op zowel emotioneel als sensorisch niveau. Doordat ze vrij kunnen bewegen, is therapie voor kinderen leuk. Ze ervaren wie ze zijn en leren ze al spelenderwijs, op kinetische wijze omgaan met hun situatie. Het fysieke contact met paarden stimuleert tevens de aanmaak van oxytocine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Een stof die bij kinderen met problemen vaak te weinig voorkomt, maar wel nodig is voor een fijn gevoel en het verhogen van het leervermogen.

Unieke opleiding

Gedurende deze opleiding leer je werken met twee verschillende werkwijze die elkaar versterken. Je leert deze twee manieren van werken op een natuurlijke manier integreren afhankelijk van wat het kind nodig heeft.

Tijdens de eerste twee dagen leer je over de ontwikkeling van kinderen wat nodig is om te begrijpen wat een kind doormaakt. Maar ook om te begrijpen wat je wel en niet kunt vragen van een kind. Je leert hoe je met jouw vragen kunt aansluiten bij de beleving en het ontwikkelniveau van het kind. Natuurlijk spelen de paarden hierbij een belangrijke rol. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt inzetten en je gaat dan ook ontdekken welke oefeningen passen bij welke fase van een kind. Nadat we dieper zijn ingegaan op de pedagogiek, kijken we ook naar de factoren die nog meer van invloed zijn op een sessie en de ontwikkeling van een kind. Denk hierbij aan de omgang met ouders, de lengte en duur van een sessie, veiligheid etc.

De Horseboy Methode

Wanneer je weet hoe je paarden inzet in de begeleiding van kinderen, ga je op dag 3 en 4 meer leren over het sensomotorisch werken met kinderen met autisme, ADD, ADHD, depressie, angsten, PTSS en andere hersenen of zenuw gerelateerde aandoeningen. Dit leer je volgens het principe van de Horseboy methoden.

Waar je in de eerste twee dage leert werken met het kind op de grond en naast het paard, leer je in deze twee dagen hoe je met het kind op het paard kunt werken zowel binnen als buiten rijdend. Het kind leren volgen op zowel intellectueel, fysiek als emotioneel niveau waarbij natuur en beweging centraal staat. Je leert vanuit het zadel een kind lezen, rekenen tot aan VWO niveau aan toe.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je leert welke paarden geschikt zijn of hoe je ze hiervoor opleidt. Je gaat leren hoe je met verschillende spellen, maar ook The theory of mind oefeningen hoe je kinderen in beweging kunt zetten.

Na deze opleiding

  • Beschik jij over de unieke combinatie waarbij je kinderen kunt begeleiden vanuit het paard in zijn natuurlijke gedrag als vanuit de Horse boy methode.
  • Ben je in staat om op basis van wat het kind nodig heeft, op natuurlijke wijze de beide manieren van werken te combineren om te komen tot een optimale leeromgeving voor het kind.
  • Heb je de beschikking over een grote diversiteit aan oefeningen en spellen die je kunt inzetten in de begeleiding van kinderen.
  • Ben je in staat om kinderen te volgen in de verschillende niveaus van ontwikkeling en daarbij aan te sluiten.

Certificering

Deze opleiding kent twee soorten certificering. Vast onderdeel van de opleiding is de certificering waarbij je op basis van competenties door middel van video en onderbouwing kunt aantonen dat je jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten in de begeleiding van een kind. Na het doen van deze opleiding, heb je ook de mogelijkheid je officieel te certificeren als practitioner van The HorseBoy Method.

Folder Kinderen coachen met paarden

Data voorjaar 2022
Tijden 9.30 - 16.30 uur
Locatie Dedemsvaart (Zwolle)
Trainer Carola Beekman officiële trainster van de Horseboy Method en Deborah Smulders
Prijs € 1295,- excl. btw
Voorwaarden deelname Opgeleid en werkzaam als coach m.b.v. paarden
Inschrijven
Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen