Group 21 Created with Sketch.

Het leren kennen van een overweldigend gevoel van vertrouwen,
is wat een hond je kan geven.

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

2BE Dog Experience Coach

Honden zijn uniek in hun soort, omdat ze als enige diersoort zich net zo veel aan de mens hebben aangepast, als de mens aan hen. Mensen genieten van de vriendschap en de onvoorwaardelijke trouwheid van honden, maar honden halen ook een geluksgevoel uit hun samenzijn met mensen.

Een belangrijk onderdeel van het coachen, is het gevoel. Honden helpen tijdens het coachen om je coachee in verbinding te brengen met hun gevoel. Door het fysieke aanraken, het bewegen samen met de hond en het ervaren van de trouwheid van een hond, worden belangrijke processen op gang gebracht. Ook brengt het samenzijn met een hond uitdagingen voor een coachee met zich mee op het gebied van onder andere leiderschap, duidelijke communicatie, assertiviteit en eigen ruimte innemen. Door een coachee samen met een hond te laten ervaren wat moeilijk is en te oefenen hoe het anders kan, kun je bijdragen aan daadwerkelijke veranderingen. Een hond kun je inzetten bij alle leeftijden en bij grote diversiteit aan vragen.

In de opleiding leer je op welke wijze en bij welke thema’s je honden in kunt zetten tijdens individuele coaching en therapie en hoe je honden kunt gebruiken in groepstrainingen. Daarbij leer je over gedrag van honden en het welzijn va honden, zodat ze jou met plezier blijven helpen in het coachen.

Bezig zijn met honden geeft een gevoel van “Samen Zijn”. Een vol, rijk en helend gevoel dat zorgt voor geluk voor zowel de coachee als de coach.

Voorwaarden

Voor deelname aan deze opleiding tot 2Be Dog Experience coach moet je werkzaam zijn als regulier coach en in het bezit zijn van de afgeronde 2Be Enlightmentcoach opleiding (of een vergelijkbare coachopleiding). Je kunt deze opleiding ook doen tijdens je 2Be coachopleiding of 2Be Mastercoach opleiding.

 

 

Hondengedrag & welzijn
Coachen met honden individueel
Coachen met honden in groepen
Coachen met honden combineren met andere technieken
Inschrijven
Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen