Group 21 Created with Sketch.

Het paard als prooidier,
de basis voor al zijn gedrag

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Master paardengedrag

Mijn paard schacht uit in coachsessies, begint te rillen of fleemt. Hij rolt middenin het gesprek, begint tegen een deelnemer aan te duwen of hapt steeds in de kuiten? Wat betekent dit? En dit zijn nog maar een paar voorbeelden van gedrag dat een paard laat zien tijdens het coachen. Hoe gebruik je als paardencoach het gedrag dat je tijdens de coachsessies ziet, op de juiste wijze in het coachgesprek of training? Is alles wat je ziet spiegelend gedrag of een reactie op de deelnemer of hebben we te maken met paardeigen gedrag?

Mastertraining Gedrag van paarden

Als je als coach met paarden werkt, is het belangrijk om te weten waar bepaald gedrag van een paard vandaan komt.  Om als coach objectief te blijven en kwaliteit te kunnen bieden aan je deelnemers, is het enorm belangrijk om het gedrag op de juiste wijze te gebruiken in het coach- of trainingsproces.
Tijdens deze training leer je welk gedrag paarden laten zien en wat de functie daarvan is in zijn natuurlijke omgeving. Er is ook alle gelegenheid om specifieke gedragingen uit de praktijk/ coachsessies te bespreken.

Wat mag je verwachten
Tijdens deze training
– Leer je welk gedrag een paard allemaal kan laten zien
– Leer je waar gedrag bij paarden vandaan komt en welke functie het  in een natuurlijke omgeving heeft.
– Leer je of en wat de verschillend zijn tussen gedrag in de natuur en in een coachomgeving.
– leer je gedrag te observeren zonder daar direct een oordeel over te hebben en zo objectief in het coachgesprek te gebruiken.
Alle informatie die je krijgt, is gebaseerd op gedegen onderzoek. Het opdoen van deze kennis voorkomt dat je als paardencoach een invulling aan gedrag geeft vanuit je eigen   referentiekader.
– krijg je antwoord op je vragen over gedrag dat jij ziet in je coachsessies!

Voor wie

Deze masterclass is speciaal voor coaches die al zijn op geleid om te werken met paarden maar zich willen verdiepen in het natuurlijke gedrag van het paard.

Duur
2 dagen

Niveau
Hbo niveau.
De informatie die je ontvangt is voor een groot deel afkomstig uit wetenschappelijk en praktijkonderzoek.

2 daagse masterclass paardengedrag incl. koffie thee en reader 395 euro
dag 1 en 2 14 & 20 april Raalte
Inschrijven
Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen