Group 21 Created with Sketch.

Kijk diep in de natuur,
Dan zal je alles beter begrijpen.
Albert Einstein

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

2BE Nature Experience Coach

“Het moment dat ik met blote voeten in het natte gras stond, terwijl ik de bomen en de planten rook, de vogels hoorde en de wind langs mijn lichaam voel strijken, was het eerste moment sinds mijn ongeluk waarop ik mijn lichaam weer tot leven voelde komen.”

Als mens ben je onderdeel van de natuur. Door de natuur beter te begrijpen, kun je jezelf beter begrijpen. Wanneer je de natuur kunt betrekken in het coachen en begeleiden van mensen, kun je gebruik maken van de ongelooflijke variatie en diversiteit om mensen te laten ervaren en begrijpen. Met de natuur als symboliek, maak je ingewikkelde processen van mensen begrijpbaar. Door de natuur te beleven, help je mensen in beweging. En door als coach mee te bewegen met de natuurlijke stroom zoals de natuur dat aanbiedt, stem je je volledig af op wat er nodig is.

Tijdens deze ervaringsgericht Natuurcoaching leer je hoe je de verschillende aspecten van de natuur kunt gebruiken. Denk hierbij aan de seizoenen, de groei van planten, bomen en de wijze waarop dieren in de natuur leven. Maar ook het stimuleren van de verschillende zintuigen van je coachee en de fysieke beweging om het lichaam wakker te maken en gestagneerde processen weer op gang te brengen.

Voorwaarden voor deelname

Voor deelname aan deze opleiding tot 2Be nature Experience coach moet je werkzaam zijn als regulier coach en in het bezit zijn van de afgeronde 2Be Enlightmentcoach opleiding (of een vergelijkbare coachopleiding). Je kunt deze opleiding ook doen tijdens je 2Be coachopleiding of 2Be Mastercoach opleiding.

Natuur als symboliek of als ervaring
Transformatie van natuur
Kennis over de seizoenen
Sjamanisme en natuur
Fysieke beweging in de natuur
4 elementen; aarde, water, vuur en lucht
Weersomstandigheden
Licht en water
Trauma en natuur
Inschrijven
Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen