Group 21 Created with Sketch.

Een paard is in zijn puurheid in staat een mens een reactie te ontlokken,
die de mens helpt bij het oplossen van zijn problemen.

Group 3 Created with Sketch.
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

2BE Horse Experience coach

Je totaal één voelen, in het hier en nu met een paard,
is een magische ervaring die niet in woorden uit te drukken is.

Hoe zou het zijn als jij mensen begeleidt in het hier en nu naast een paard, in een omgeving van onvoorwaardelijke liefde kunt laten ervaren dat ze volledig zichzelf mogen zijn? Dat is wat paarden kunnen doen. Vanuit hun puurheid, hun zijn in het hier en nu accepteren wat er is, dit aankijken en daar een gepaste reactie op laten zien. Vanuit deze ervaringen kun je coachees laten voelen en ervaren wie ze zijn en wat de juiste keuzes zijn. Door te zijn bij het paard, te werken met het paard, te ervaren met het paard, kunnen ze begrijpen wie ze zijn en wat ze nodig hebben om veranderingen te creëren en doelen te bereiken.

In de specialisatie tot 2Be horse Experience coach leer je hoe je het paard op verschillende manieren op verschillende niveaus kunt inzetten in de begeleiding van coachees. Het is een combinatie van ervaringsgericht werken op basis van gedrag van het paard, ervaren met het paard, intuïtie en het werken met kennis in de vorm van de vier assen van verandering als blauwdruk voor het coachen.

Duur opleiding en groepsgrootte
De opleiding duurt ongeveer 7 maanden.  Een deel van de opleiding is zelfstudie en een deel praktijkles. De zelfstudie bestaat uit zowel theorie, filmpjes, reflecties als opdrachten. Het aantal uren zelfstudie wordt mede bepaald door de snelheid waarmee iemand informatie eigen maakt, maar heeft een richtlijn van ongeveer 30 uur. De praktijk (37 uur) zijn ochtenden of middagen waarbij je intensief begeleidt wordt in jouw vaardigheden als coach.

De deelnemersgroep bestaat uit drie personen, waardoor de begeleiding volledig op de deelnemers afgestemd kan worden. Deze groepsgrootte maakt het mogelijk om onder de verschillende corona-omstandigheden (tenzij er sprake is van ziekte natuurlijk) de opleiding te continueren.

Opbouw van programma
1: Kennismaking & persoonlijke groei (1 praktijkbijeenkomst)
2: coachingstechnieken (1 praktijkbijeenkomst)
3: kennis van het paard en zijn natuurlijke gedrag, (1 praktijkbijeenkomst)
4: Coachen met paarden, (5 praktijkbijeenkomsten)
5: Examen coachen met paarden (zowel praktijk- als theorie-examen)

Omdat wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en iedereen met dezelfde kennis en ervaring willen laten uitstromen, is het niet mogelijk om vrijstelling te krijgen van onderdelen van de opleiding.

Voorwaarden voor deelname

Voor deelname aan deze ervaringsgerichte training is:

  1. Minimale leeftijd: 18 jaar
  2. Ervaring met paarden is een vereiste. De minimale ervaring met paarden: twee jaar ervaring met minimaal vijf verschillende paarden. Ervaring in de omgang met zowel individuele paarden als in groepen paarden. De ervaring wordt getoetst in een intakegesprek dat na de inschrijving plaatsvindt.
  3. Vooropleiding: HBO of hoger of HBO denk- en werkniveau
  4. Omdat je in deze opleiding de basis van het coach leert en leert werken met de 4 assen van verandering, is ervaring met coachen geen vereiste, wel een pre.

De voorwaarden dienen ingevuld te worden op het inschrijfformulier

Voldoe je niet aan deze eisen of één van de eisen, maak dan via het contactformulier een afspraak voor een telefonisch intakegesprek. Aan de hand van het intakegesprek zal een advies gegeven worden over wel of geen deelname aan de opleiding of het type opleiding.

Persoonlijke ontwikkeling februari
Coachtechnieken maart
Gedrag van paarden maart
Coachen met paarden apr, mei, juni
Examens juli
Tijden van de praktijkdagen 9.30 - 12.30 uur
Lesgeld opleiding 3515 euro
Verplichte boek Gedrag van paarden beter begrijpen (ISBN978-90-447-3277-1) 29,95 euro
1e examen inbegrepen bij opleiding
Herexamen 125 euro
Er wordt geen btw gerekend over het les- of examengeld
Inschrijven
Fill 1 Copy
Fill 1 Copy
Group 3 Created with Sketch.

Weten, voelen, doorvoelen